סידני גשר

שער האירו

אירו

Australia Top

 דף הבית  |  צור קשר  מי אנחנו  |  הוסף למועדפים  |  פרסם אצלנו

 
דף ראשי >  שער האירו
הבנק האירופאי מציב שערי ריבית במקום שערי חילופיו ובאופן כללי אינו מתערב בשווקי מטבע החוץ.

הוא אינו עושה זאת בגלל ההשלכות של מודל מנדל-פלמינג (Mundell-Fleming) הטוען שבנק מרכזי אינו יכול לשמור על שערי ריבית וחילופין בו-זמנית בגלל שהתוצאה של הגדלת כמות הכסף היא הפחתת ערך המטבע. בשנים שלאחר איחוד אירופה, האיחוד הנהיג ליברליזציה של שווקי הכסף, וכמו שהבנק המרכזי בחר באוטונומיה כספית, משטר שער החילופין הוא גמיש, או צף. זוהי הסיבה מדוע שער החילופין של היורו ומטבעות אחרים מתאפיין בתנודות חדות. ראויה לציון מיוחד התנודה בין היורו והדולר האמריקאי, מטבע נייד אחר. אולם התמקדות זו בזוגיות של יורו-דולר היא סובייקטיבית בחלקה. היא מצוינת כאן בגלל שהיורו מתחרה בדולר על התפקיד של כספי היתרות. ההשפעה של התייחסות סלקטיבית זו מוליכה שולל מאחר והיא גורמת למתבונן תחושה של עלייה בערך היורו לעומת הדולר שהיא תוצאה של עלייה בחוזק העולמי של היורו, בעוד שזוהי יכולה להיות למעשה התוצאה של החלשות הדולר עצמו.
 

מטבעות הצמודים ליורו
ישנן מספר מטבעות לא אירופאים הצמודים למטבע האירופאי והן עכשיו מטבעות הקשורים ליורו: האסקודו של קייפ ורדה, המרק של בוסניה והרצגובינה, הפרנק ה-CFP, והפרנק הקומוריני.
באופן כללי, היורו הוא המטבע הרשמי של 15 מדינות באיחוד האירופאי, ו 5 מדינות/מושבות מחוץ לאיחוד האירופאי. בנוסף, המטבעות של 23 מדינות ומושבות צמודות באופן ישיר ליורו וביניהן 14 מדינות באפריקה, 3 מדינות באיחוד האירופאי שבסופו של תהליך יצטרפו ליורו, 3 מושבות צרפתיות בפסיפיק, 2 איים אפריקאיים ומדינה בלקנית נוספת, בוסניה והרצגובינה.
בבריטניה, למרות שאינה שייכת לאזור-אירופה, הרבה בנקים מדווחים ש-90% מהסחר הבינלאומי שלהן מתבצע ביורו. לכן הם משתמשים ביורו כמטבע ה'ליבה' שלהם במערכת המסחר הבינלאומי, וממירים אותו ללירה שטרלינג למטרות ניהול חשבונות מקומי בלבד.

 

למחשבון המרה עדכני לאירו - באתר הבא

לשער אירו עדכני - באתר הבא
 


צור קשר  |  מי אנחנו  |  תנאי שימוש  |  פרסם אצלנו  

 

  Copyright © 2008 Euro

 

 
דף הבית
רקע
היסטוריה
מדינות האירו
שער האירו